19 Ağustos 2013 Pazartesi

Rooney ve Chelsea

Rooney İntikam Kuşandı

Chelsea'nin ilk teklifi reddedildi, ikincisi sırada. Wayne Rooney için Manchester United'a £25 milyon önerecekler, deniyor; aksi halde transferi kapatacaklar. Fakat şu şartlarda aksi zor görünüyor, zira Rooney'nin United kariyeri belki de artık son günlerini yaşıyor. Chelsea olmasa Arsenal, belki Manchester City. Son 20 yılda İngiltere'den çıkan yegane evrensel nitelikler sahibi oyuncu olduğundan ötürü yurtdışı seçeneği de masada. Esas gündemi belirleyen ise fesatlığıyla Jose Mourinho...

Filmi başa sarınca açılış sahnesinde Wayne Rooney'nin iki yılda bir hortlayan yeni kontrat kavgası var. Daha önce de "gidicem, gidiyorum" diyerek kazan kaldırmış, Alex Ferguson'ın olaya el koyması sonrasında kallavi bir zam alarak (haftalık £250K) takımda kalmıştı. Şimdilerde sözleşme bitimine yine iki sezon kaldı ve Rooney ile United'ın yeniden masaya oturması gerekiyor. Fakat bu kez şartlar farklı. Evvelinde eli güçlü olan İngiliz yıldız iken, şimdi kozlar United'ın elinde. Nitekim David Moyes, takımın Uzakdoğu turunda söyledikleriyle Rooney'e açıktan gözdağı verdi: "Wayne hakkında genel düşüncem şu ki, eğer Robin van Persie herhangi bir nedenden ötürü sakatlanacak olursa ona ihtiyacımız olacak."

Ancak bu durum yeni değil. Öyle ki Rooney, geçen sezon yalnızca 22 lig maçına ilk onbirde çıktı. Zaman içerisinde bir ara mevki oyuncusuna dönüştüğünden ötürü neresi boşsa oraya yama olarak kullanıldı; en iyi yaptığı işi daha iyisine, öz hakiki golcü Van Persie'ye devretti. Pekala kendisi de takım içerisindeki rolünün azaldığının farkında, ama yeni menajer Moyes'in her şeyi açık açık beyan etmesinin ipleri kopma noktasına getirdiği iddia ediliyor. Çünkü Rooney de herkes gibi ne kadar iyi olduğunun bilincinde ve United'ı sırtına alıp şampiyonluğa taşıdığı günlere dair hatıralar hala taze.

Tüm bunlar yaşanırken David Moyes de ilk sınavını verdi. Bangkok'ta yaptığı açıklamanın iletişim kazası olduğu yazıldı, çizildi ve mesele en nihayetinde 'Ferguson olsaydı böyle yapmazdı' sonucuna bağlandı. Diğer tarafta ise çakal ya da tilki her neyse, Jose Mourinho da pusuda bekliyordu. Kozunu açık oynadı: "Eğer Rooney takımında ikinci tercih olacaksa Milli Takım da bundan etkilenecektir." İngilizler yeni bir hayal kırıklığının kendilerini beklediğine dair herhangi bir şüphe taşımıyor olsalar da 2014 Dünya Kupası'nda yer almak istiyorlar. Şimdilerde sakat olan Wayne Rooney, önümüzdeki Eylül ve Ekim aylarında oynanacak olan Ukrayne ve Karadağ maçlarında hazır şekilde sahada olmak zorunda.

Jose Mourinho'nun bu çıkışıyla Ada Futbolu'nun saha dışı savaşları da yeniden başladı. Rooney'nin United'da kalması halinde ihaleyi David Moyes'in üzerine bırakıveren Portekizli, anlaşılan Alex Ferguson'dan sonra gazete sayfalarını domine edecek. Kendi sikletinde yalnızca Arsene Wenger var, bir ihtimal ilerleyen günlerde Rooney için kapışabilirler. Manchester United'ın geri adım atması beklenmezken böylesi değerli bir oyuncuyu şampiyonluktaki rakiplerinin eline kolayca teslim etmesi de olası değil. Şampiyonluğun anahtarı ise olası transferden sonra intikamlar kuşanacak olan Wayne Rooney'nin elinde olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About Us

Total Pageviews