19 Ağustos 2013 Pazartesi

GT5 ile yüksek çözünürlük çağına hoş geldiniz

GT5 ile yüksek çözünürlük çağına hoş geldiniz

Heyecan, yarış ve adrenalinden hoşlananlar için ileride yaşanacak olan bir ziyafetin tanıtımı.


Sene 1987... Accolade firmasının Test Drive'ı piyasaya sürdüğü tarih... Hatırladığım kadarıyla oynadığım ilk yarış oyunuydu; saatlerce başından kalkmadan oynardım. Gran Turismo 5: Prologue'a dahil edilen yeni kokpit kamerasından oyunu oynamaya başladığım zaman, birden o günler hatırımda canlandı. 20 sene önce Gran Turismo 5'i görsem, herhalde gözlerim yuvalarından fırlardı.

Gran Turismo 5: Prologue'u oynayan bir kişinin oyundaki arabalardan, pistlerden ve diğer tüm detaylardan etkilenmemesi mümkün değil. Oyunun tüm ihtişamı bir kenara dursun, beni en çok heyecanlandıran özellik, her arabanın kokpitinin ve içinin tüm ayrıntısıyla oyuna geçirildiğini görmem oldu. Burada yalnızca sabit bir görüntüden bahsetmiyorum; araçların iç mekanlarındaki göstergeler ve araç içindeki ışık ve gölge etkileri tamamen dinamik bir şekilde oyuna yansıtılmış. "Arabaları değil, içlerini görmek için yanıp tutuşuyorum" desem abartı olmaz. Şu anda bile yazıyı bırakıp oynamak istiyorum.

Gran Turismo serisi 1997'deki ilk günlerinden bugüne kadar geçen 10 senede, her yeni sürümünde liste başı oldu ve Aralık 2007 verilerine göre toplamda 48 milyon kopya satarak bir rekora imza attı. Serinin, Playstation 3 platformundaki ilk hamlesiyle ilgili olarak ise Gran Turismo serisinin yaratıcısı olan saygıdeğer Kazunori Yamauchi ustanın, yeni bir oyun değil, serinin 10. Yılı için bir şeref madalyası tasarlamış olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

About Us

Total Pageviews